Ağu

24 Ağustos 2020 pazartesi günü okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımı ile sene başı öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı öncesi gerekli dezenfektan işlemleri yapıldı ve toplantı süresince sosyal mesafe kurallarına uyularak toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda uzaktan eğitim ile ilgili planlamalarla ilgili kararlar alınarak komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

Ara

Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Serkan ARKAN tarafından Bilişim Teknolojileri Alanında eğitim alan öğretncilerimize İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı konusunda eğitim verildi. İSG'nin önemi ve İSG kültürünün oluşmasının etkileri anlatıldı. Öğrencilerin işyerinde ve okulda sağlık ve güvenlik açısından çalışma ortamından veya dışarıdan gelebilecek muhtemel tehlike ve risklerden korunmaları için İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanındaki 11. Sınıf öğrencilerine 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında "İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)" eğitimleri verildi.

Kas

İnönü Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Kültür Gezileri kapsamında okulumuzun katıldığı Çanakkale gezisi yerel ve ulusal basında büyük ilgi gördü. Emeği geçenlere okulumuz adına teşekkür ederiz.

May

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında okulumuzda bilim fuarı açıldı. Bilim Fuarının açılışına İlçe Kaymakamımız Sn. Mustafa TAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Muhammet BÜYÜK, Şube Müdürlerimiz, İlçemiz Kurum Amirleri, Okul Müdürleri ve Velilerimiz katıldı.

TÜBİTAK Projeleri kapsamında yapılan "Motorlu Mekanizmalar" Projesi tamamlanarak hazır hale getirildi. Motor ve elektrik aksamları takılarak testleri yapıldı.

TÜBİTAK Projeleri kapsamında yapılan "Evimiz Geniş Olsun" Projesi tamamlanarak hazır hale getirildi.

TÜBİTAK Projeleri kapsamında yapılan "Otomatik Kümes" Projesi tamamlanarak hazır hale getirildi.

Mrt

TÜBİTAK Projeleri kapsamında yapılan "Bilye Nereye Gidiyor?" Projesinin metaryal yapımları tamamlanmış olup araştırmaları devam etmektedir. Proje ile metal, ahşap ve cam bilyelerlerin kurulan düzenekle hareket ettirilmesi bu sayede özgül ağırlığı fazla olan metaryallerin incelenmesi hedeflenmektedir.  Bu düzenekte sıra ile atılan bilyeler değişik yerlere düşmektedir.

Mrt

TÜBİTAK Projeleri kapsamında yapılan "Göktürk Kitabeleri" Projesinin metaryal yapımları tamamlanmış olup araştırmaları devam etmektedir. Proje ile Göktürk Kitabelerinin coğrafyasının araştırılması, yaşanan dönem hakkında bilgiler edinmek ve verdiği mesajların tespit edilmesi hedeflenmektedir.

Mrt

Okulumuz Öğretmenlerinden Talat AKSU´nun danışmanlığında yapılan "Topraksız Tarım Projesi" nin imalatı tamamlanarak deneme aşamasına getirilmiştir.